Twist (2021) un film mai… diferit

Nu suntem impotriva romanizarea romanului lui Charles Dickens, Oliver Twist, insa, transformarea acestui film intr-un film ce are in centru un jaf ni se pare prea mult. Ni se pare ridicol si lung de la inceput pana la sfarsit, chiar daca filmul este relativ scurt, de o ora si 26 de minute.

Filmul este ridicol inca de la inceput ca si cum scopul sau ar fi acela de a face din Oliver Twist un fel de gluma pentru prieteni. Imaginile si ideile scenariului sunt semi coapte, nu reusesc sa se ridice la inaltimea acestui roman stralucit si de succes, totusi.

Este ca si cum totul ar fi fost realizat prin intermediul unor post-it-uri, intr-o sala de sedinta. Transformam drept urmare orfanul care fura pentru a supravietui intr-un adept al parkour-ului si intr-un artist care picteaza pe pereti. Insa, bugetul destul de mic al filmului nu permite mai multe. Ajungem sa ne intrebam ce cauta in acest film Lena Headey (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) si Michael Caine (obisnuit al filmelor cu jafuri in ultima perioada).

Oliver este un tanar artist urban care traieste pe strazile Londrei. Dupa ce intalneste o gasca pasionata de graffiti condusa de carismaticul Dodge, Oliver se trezeste prins intr-o capcana. Este nevoit sa fure o pictura de o valoare inestimabila pentru un anume Fagin.

Twist ne lasa deci aceasta impresie, ca filmul este mai interesat de scenele de parkour decat sa relateze o poveste coerenta si pasionanta. Furtul unei picturi este deja ce am vazut de mai multe ori la cinema. Scenariul nu vine cu nimc original pentru aceasta aventura.

Este ca si cum producatorii s-ar fi bazat pe un film cu Oliver Twist insa fara Oliver Twist, doar pentru a beeneficia de acest nume cunoscut in titlu. Chiar daca morala povestii (care in roman este stralucita) este aici complet incurcata de scenaristi incapabili sa scrie ceva, poate titlul filmul te va determina sa il urmaresti totusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *