Smoothie pudding – rețeta pentru micul dejun trendy în tendințe

Iată o nouă tendinţă în materie de mic dejun care ia din nou cu asalt mai întâi cele mai celebre reţele sociale precum Instagram sau Pinterest. Cum se numeşte? Smoothie pudding. Care este particularitatea sa? Adăugând un singur şi unic ingredient micului dejun vei obţine un adevărat preparat pentru micul dejun, foarte sănătos şi copios în acelaşi timp.

Care este ideea de bază? Să adaugi în reţeta de suc smoothie pe bază de fructe şi de legume un super aliment foarte îndrăgit de către persoanele care au un stil de viaţă foarte sănătos. Este vorba despre seminţele de chia.

Folosite cel mai adesea în reţetele de smoothie bowls sau de terciuri, seminţele de chia au particularitatea de a deveni gelatinoase atunci când sunt scufundate la un moment dat într-un lichid. Iar datorită lor, varietăţile de lapte vegetal şi de iaurt primesc o nouă consistenţă, transformându-se astfel în budinci.

Extrem de benefice pentru sănătate, seminţele de chia sunt foarte bogate în acizi graşi benefici, în fier, fibre şi calciu dar şi în antioxidanţi. Seminţele de chia au mai multe proteine decât grâul sau decât porumbul deci aceste superalimente sunt cea mai bună idee pentru a începe aşa cum trebuie ziua cu ajutorul micului dejun.

De ce ar trebui să spui Da micului dejun? Compus exclusiv din fructe şi legume blendate, sucul smoothie te ajută să îţi faci plinul de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Dacă vei mai adăuga seminţe de chia vei obţine o super băutură capabilă să înlocuiască micul dejun. Şi ei bine, sa, seminţele de chia sunt super hrănitoare deoarece iau textura unei budinci şi vor umple stomacul mai repede. Şi nu vei mai simţi nevoia să ronţăi ceva nesănătos până la amiază.

Prepară sucul smoothie seara cu fructe şi legume la alegere, adaugă seminţele de chia şi lasă totul la rece pentru a avea timp să devină gelatinos. Cu cât laşi mai mult seminţele cu atât mai bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?