Salad Jar – cea mai delicioasă salată a toamnei

Ţi se pare plictisitoare salata? Ei bine, nu e chiar aşa. Mai ales datorită noului fel de a o prepara şi de a o transporta- în borcan. Datorită sticlei, te vei putea bucura de un preparat plin de prospeţime, crocant, cu care vei crea invidie printre colegi datorită aspectului său colorat şi original.

Salatele sunt cele mai sănătoase preparate. Dar şi cele mai simple pentru pauza de masă de la birou. Dar din cauza sosului, acestea îţi pot pierde aspectul lor original sau crocant. Dar borcanul, jar în engleză, este cel care va ajuta ca sosul sau vinegreta să nu se amestece cu celelalte ingrediente delicioase.

Dar acesta nu este singurul avantaj.

Alimentele se vor putea păstra mult mai mult timp în borcan deoarece este mult mai etanş decât plasticul. Îţi poţi prepara deci salatele din timp fără probleme. Iar sticla nu conţine substanţe nocive la fel ca şi plasticul.

Şi mai ai un avantaj foarte mare- poţi vizualiza foarte uşor şi repede porţiile ingredientelor folosite. În acest fel îţi vei da seama câte proteine ai folosit, câte legume, glucide sau alte ingrediente ai folosit. Foarte practic atunci când ai grijă la siluetă deci.

Iar salata în borcan arată mult mai bine decât o salată în farfurie, banală. În plus, este cel mai uşor de preparat. Este de ajuns dacă ai la dispoziţie câteva ingrediente proaspete şi dacă le aşezi în straturi în borcanul ermetic.

Pe fundul borcanului trebuie să se afle sosul sau vinegreta. Dar nu te mulţumi doar cu oţetul balsamic sau cu uleiul de măsline. Adaugă ierburi, miere, unt, unt de arahide, un sos cu iaurt, uleiuri şi varietăţi de oţet parfumate… fii deci cât mai creativ.

Adaugă apoi câteva legume care nu se tem de contactul cu sosul. Adică rădăcinoase, roşii cherry, morcovi, mazăre, paste, linte….dar poţi lăsa la marinat şi roşiile cu mozzarella, avocado cu ceapă….

La mijloc- legume şi proteine. Mai adaugă un strat de legume mai fine şi mai lejere dar şi proteine- ouă, somon, jambon sau brânză.

Ultimul strat- ceea ce trebuie să rămână uscat. Adică frunze de salată, seminţe, ierburi sau roşii uscate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?