Iată de ce ar trebui să bei mai des “laptele de aur”

Laptele de aur sau laptele auriu este o bautura cu multiple beneficii. Pe baza de lapte si de curcuma, aceasta bautura cu proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si anti-cancerigene, ar trebui sa fie consumata mult mai des.

Iar daca vei consuma aceasta bautura in fiecare seara inainte de a merge la culcare, vei reusi sa previi mai multe boli si sa te bucuri de cea mai buna stare de sanatate.

Poate stimula creierul. Laptele cu curcuma este cel mai bun pentru a stimula creierul. Poate stimula memoria si o buna sanatate cerebrala. Conform unor studii, curcuma este o mirodenie care poate stimula creierul, ameliora functiile cognitive si preveni maladiile neurologice precum Alzheimerul.

Iti poate ameliora buna dispozitie. Daca vei consuma lapte cu curcuma in fiecare zi inainte de a merge la culcare, iti vei ameliora buna dispozitie. Curcuma poate chiar combate socurile emotionale si afective, dat si depresia. Nivelul sau puternic de activi sau agenti benefici pot stimula sistemul nervos si fac din el un anti-stres foarte eficient.

Poate preveni artrita. Curcuma este foarte poupular in medicina traditionala datorita actiunii sale anti-inflamatorii. Curcuma este deci un puternic agent anti-inflamatoriu care poate preveni anumite boli inflamatorii precum artrita.

Poate reduce riscurile de a suferi de cancer. Curcumina este cel mai bun tratament preventiv si clinic eficient pentru a preveni multe tipuri de cancer, printre care si cancerul de san, cancerul colorectal, cancerul pancreatic si cancerul de prostata.

Poate elimina grasimile stocate in corp. Multiple studii demonstreaza faptul ca mirodenia curcuma poate sa fie un stimulant foarte eficient pentru metabolism. Curcumina este de asemenea eficienta contra inflamatiilor si stresului oxidativ. Dar poate mentine si armonia substantelor nutritive deci este un ajutor de pret contra obezitatii.

Poate stimula digestia. Laptele de aur este cel care stimuleaza ficatul si favorizeaza excretia bilei. Poate regla de asemenea si hiperaciditatea, un lucru care duce la protejarea peretilor ficatului contra asurilor gastrice. Laptele cu curcuma interactioneaza cu enzimele ficatului de asemenea, fiind responsabile cu purificarea. Curcuma te ajuta deci si sa te debarasezi de anumite toxine precum arsenicul sau cele legate de luarea unor medicamente.

Cum se prepara?

Ai nevoie de un pahar cu lapte integral. Poti folosi si lapte de migdale sau lapte de cocos, chiar de soia. Mai ai nevoie de ¾ lingurite de pudra de curcuma si de o lingurita de miere pentru indulcire. Amesteca toate ingredientele si pune-le apoi la fiert la foc mediu. Cand preparat laptele de aur poti adauga si piper negru pentru a favoriza si absorbtia de curcumina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *