De ce să citești o carte

Multa lume nu citeste carti deoarece nu intelege adevarata putere, adevarata satisfactie care vine ca in zicala „pofta iti vine in timp ce mananci”. Iata principalele motive pentru care merita sa citesti o carte

1. Datorita cititului devii mai destept. Ca o comparatie, cand citesti o carte esti obligat in mod direct sa iti folosesti creierul, sa gandesti mai mult si automat sa devii mai destept, spre deosebi de televizor.

2. Cititul iti aduce o putere de concentrare mai mare. Cand citesti o carte trebuie sa fii concentrat pe continutul ei pe perioade mai mari de timp. Cartile iti ofera toate informatiile, fara sa mai cauti in alta parte. Pe parcurs concentrarea ta va fi mult mai buna.

3. Iti imbunatatesti vocabularul. O sa descoperi cuvinte noi si o sa-ti dai seama de sensul lor pe baza contextului in care ele se afla. Simplu, ca in generala!

4. Cititul iti aduce si diverse sfaturi. E ca un fel de auto-educare si cunoastere, o sa inveti sa te comporti mult mai bine si o sa afli cum sa faci mai multi bani.

5. Iti ofera subiecte de discutie. Cu cat citesti mai multe carti, cu atat o sa gasesti mai multe subiecte de discutie cu persoanele cu care interactionezi. Poti sa discuti despre lucruri aflate, poti sa discuti despre lucrurile despre care se vorbeau in carte sau despre lucrurile interesante pe care abia le-ai citit.

6. O sa fii mai increzator in tine. Citind carti numeroase, obtii informatii mai multe, aflii lucruri noi si pe parcurs ajungi sa intelegi mult mai simplu si repede lucrurile din anumite domenii. Din moment ce stii multe chestii, automat iti creste incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *