Cele mai bune servicii de stocare în cloud

Dropbox, OneDrive, Google Drive…descopera cele mai bune servicii de stocare in cloud disponibile actualmente.

Cunoscut sub numele de stocare in cloud, salvarea fisierelor online s-a generalizat, numeroase sunt companiile care isi ofera serviciile. Cloud permite salvarea fisierelor, pozelor, clipurilor video si altor date importante fara ca acestea sa ocupe loc intr-un smartphone, tableta sau PC.

Dropbox este liderul de pe piata in ceea ce priveste stocarea in cloud si nu pare sa se lase detronat prea devreme. Compatibil cu sisteme de exploatare precum Windows, Mac OS X, Android si iOS, Dropbox este in egala masura unul din singurele servicii disponibile pentru utilizatorii de Linux sau Blackberry.

Dropbox este usor de folosit – creeaza un fisier pe computer care este sincronziat automat cu un dublu online. Poti avea astfel acces la toate datele tale fie ca esti sau nu conectat la Internet. Pentru aplicatia pe telefon trebuie sa specifici ce fisier vrei sa accesezi offline. Oferta de baza Dropbox gratuita permite utilizatorilor sa stocheze 2GB online. Dosarele stocate in cloud pot fi partajate, modificate sau sterse, in functie de preferinte.

Google Drive. La fel ca OneDrive, Google Drive se adreseaza utilizatorilor de Windows si a fost gandit pentru detinatorii de cont Gmail in special. Este vorba despre unul din cele mai bune servicii disponibile actualmente. Daca ai un cont YouTube, Gmail sau chiar Google Calendar atunci poti profita din plin de cei 15GB gratuiti. Usor de folosit, Google Drive este disponibil pe PC sau Mac, Android sau iOS (insa nu este inca disponibil pentru Windows Phone).

pCloud. Disponibil pe Windows, Mac, Linux, iOS si Android, pCloud permite stocarea pana a 20 GB gratuit. Daca ai nevoie de mai multi spatiu pCloud vine cu o serie de abonamente accesibile. pCloud se sincronizeaza rapid si nu vine cu nicio restrictie in privinta marimii fisierelor salvate atata timp cat ramane loc pe Cloud. Transferul datelor pe Cloud este criptat pentru a se asigura securitatea acestora. pCloud vine cu o functionalitate pe care putine servicii de stocare in Cloud o ofera – dosarul criptat. Toate elementele care sunt asezate intr-un dosar sunt criptate local ceea ce inseamna ca nici macar angajatii pCloud nu au acces la ele. Usor de folosit, pCloud ofera o capacitate foarte buna de stocare, gratuita sau cu plata.

Microsoft OneDrive. In special destinat utilizatorilor de Windows, Microsoft OneDrive este un serviciu de stocare al carui conditii de utilizare au cunoscut de-a lungul vremii numeroase modificari, mai ales in ultimii ani. La inceput, Microsoft OneDrive oferea 15GB spatiu de stocare gratuit utilizatorilor sai plus 15 GB suplimentar celor care isi conectau aparatul foro al smartphone-ului cu Cloud. Si, daca esti client Office 365 atunci obtii un spatiu de stocare nelimitat pe Cloud. Acum, utilizatorii de OneDrive beneficiaza de 5GB de stocare gratuita. Poti plati 2 euro pentru a beneficia de 50GB stocare sau 69 de euro pentru un tera de stocare. Designul OneDrive este simplu si clar. Este posibil sa se creeze fisiere si dosare online, in special in format Word.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?