Blogul pentru părinți – cine îl poate crea și întreține în mod corect

In imaginatia unora dintre parinti, multi cred ca sunt atat de buni si de bine pregatiti incat pot scrie si o carte despre cresterea si educarea copiilor.

In realitate, acesti parinti decid sa isi deschida un blog prin care, sustin ei, i-ar ajuta pe ceilalti parinti aflati in situatii la limita sau atunci cand sunt in dubii sa depaseasca aceste momente. Nu oricine poate scrie in mod corect si intretine un blog de familie, pentru parinti care cresc copii mici.

Blogul de familie, ideal pentru parinti si copii este o varianta din ce in ce mai usor de pus in aplicare pentru a exprima propriile idei si metode de educare folosite de blogger. Insa nu de putine ori, acesta poate avea neplacuta surpriza de a fi criticat in comentarii si de aici apar greutatile, dorinta de a-si impune punctul de vedere sau chiar de a renunta la a mai scrie pe blog.

Blogul de familie poate sa includa informatii pretioase despre sanatatea copiilor, cele mai bune jocuri pentru copii in functie de grupele de varsta, despre modul de gestionare a anumitor situatii in familie sau in colectivitate, despre alaptare, despre crizele adolescentei etc, pentru ca prin fiecare din aceste etape va trece parintele cu copilul pe masura ce trec anii.

Blogul pentru parinti poate sa includa si retete de mancare sanatoasa pentru copii, dar si modalitati de petrecere a timpului liber, cum sa recunoasca parintele aparitia unei probleme de sanatate si cum sa gestioneze chestiuni banale precum pierderea sau cresterea primului dintisor, etc.

Cine poate scrie un astfel de blog? Recomandat este un specialist in domeniu, fie ca este vorba despre un terapeut, psiholog sau un cadru didactic. Sunt si parinti ce pot scrie pe un blog pentru copii, aratand peripetiile din calatoriile in familie, activitatile desfasurate, cum au facut fata unor situatii limita.

In niciun caz pe aceste bloguri nu trebuie sa fie prezentate informatii medicale de catre persoanele neavizate si nici metode neconventionale de tratare a unor banale afectiuni. Blogul cu si despre parinti scris de catre parinti este o reala provocare pentru bloggeri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *