A Walk to Remember o superbitate de film – un classic

Filmul 123 movies spune foarte multe despre a trai clipa la maxim si a aprecia cu orice pret viata caci nu se stie niciodata ce primejdie te paste.
Desi inceputul filmului pare un adevarat cliseu, mai exact genul de film cu si despre adolescenti si vesnicul conflict intre adolescentii cool si cei tocialari, in esenta este mult mai mult de atat.

London si Jamie, caci in jurul lor se petrece intreaga actiune, sunt doua personaje total opuse ca si personalitate. London este baiatul cool al liceului, mereu in trend si rebel iar Jamie este fata predicatorului, extrem de cuminte, ascultatoare cu visuri marete si idei extraordinare.

Cand London si baietii din gasca lui fac o farsa destul de urata, acesta ajunge sa fie pedepsit de catre directorul liceului si va fi nevoita sa faca voluntariat unde o intalneste si pe Jamie. Cadrul in care cei doi se apaorpie desi provin din lumi diferite este favorabil implicand voluntariatul lui Jamie si pedeapsa lui London.

Dragostea adolescentina nu cunoaste limite si nici trenduri, astfel London se indragosteste treptat de fata pe care niciodata nu si-ar fi imaginat-o potrivita pentru el. La polul opus, Jamie nu s-ar fi gandit vreodata ca se va indragosti de un baiat rebel si cu care nu are foarte multe in comun.

Pentru London, pedeapsa ii arata ca persoana potrivita poate scoate tot ce este mai bun din tine si astfel la aceasta concluzie ajunge de fiecare data cand petrece timp alaturi de Jamie, care este atat de diferita fata de restul fetelor de varsta ei.

Pana aici actiunea descrie o dragoste frumoasa intre doi adolescenti, doua extreme care se atrag, se plac si ajung sa se iubeasca… insa esenta filmului este alta atunci cand se ajunge la partea urata, mai exact cand London afla despre boala necrutatoare a lui Jamie…cancer.

Filmul ne trimite imediat pe o pasa trista si plina de durere in momentul in care cancerul intervine si preia rolul principal… momentul in care boala si durerea apropie oamenii…caci cei doi raman impreuna pana la ultima ei suflare chiar daca destinul ii era deja scris.

Povestea ii poate apartine oricui si poate fi drama fiecaruia dintre noi la un moment dat, de aceea trebuie sa pretuim foarte mult fiecare clipa pe care o avem alaturi de cei dragi si alaturi de persoana iubita.

Merita vizionat fiecare minut al filmului 123movies si cu siguranta nu ar fi o pierdere de timp. L-as incadra in randul filmelor “must to see” caci este o drama romantica extrem de reusita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?